Bruddal Gruppe
Bruddal Gruppe blev oprettet som en del af KFUM spejderne i 1976 og blev en enhed under Vestlimfjord Division, som siden er blevet til Vestlimfjord Distrikt.
Vikingen i skjoldet stammer fra dengang vikingerne samles i Vestlimfjorden, inden de drog på togt i England. Denne viking med blæseinstrumentet, der hedder en lur, er også et symbol på den vågne spejder. Spyddene, der peger lige i vejret, er et symbol på, at spejderne stræber opad. Og de to skjolde viser, at spejdere skal passe på de svage.
Gruppen fik navnet Bruddal på grund af beliggenheden nær ved Bruddals Høje. Måske kender du historien om Trolden fra Bruddal.
Både for piger og for drenge
Bruddal Gruppe har altid været en blandet pige/drenge gruppe. Kønsfordelingen svinger lidt i de enkelte enheder, men ofte er det jævnt fordelt. Vi har derfor også i alle enheder både mandlige og kvindelige ledere.
Learning-by-doing
I Bruddal Gruppe lægger vi vægt på, at børn og unge udvikler sig både fysisk og mentalt. Vi hylder princippet om ”learning-by-doing” gennem aktiv udfoldelse i naturen. Spejderbevægelsen benytter desuden, som noget helt særligt, arbejdsmetoden at børn leder børn. Dvs. at der i spejderarbejdet er indbygget en oplæring i selvstændighed og i at tage ansvar for andre efter evne og udvikling. Som spejder lærer man, at man ved at samarbejde (i en bande eller en patrulje) kan løse mange flere og forskelligartede opgaver end man havde kunnet alene, for alle har forskellige evner og kompetencer, der gavner fællesskabet.
Kammeratskab - en grundsten
Kammeratskabet er en anden vigtig ting. Som spejder møder man mennesker fra alle lag i samfundet, og på trods af forskelligheder lærer man, at alle har noget godt at byde på, og at venskaber og gode kammerater kan findes alle steder.
At være spejder er at mødes som ligeværdige. Her handler det ikke om at vinde eller om at være bedst - men om at være sig selv.
Velkommen i Bruddal Gruppe!
|